mandag 9. mai 2011

Forklaringens tid...

”Sommerens vakreste eventyr,” tenkte den med seg selv. ”En blomstereng i fargeflor, Blåklokker, prestekrager, forglemmegei og engsoleie, meter på meter med skjønnhet og perfeksjonisme.”


Foto: Anne-Lise StangenesLøvetannen så lengselsfullt utover engen, og ønsket den var der sammen med de andre, men den sto i utkanten, i grøften som skilte engen fra veien. Hvert år sto den slik og lengtet, ønsket seg det umulige, beundret de andres skjønnhet...


Foto: Anne-Lise Stangenes


Sommeren gikk, og løvetannen sto hele tiden med blikket vendt mot engen. Den bøyde stengelen hver gang barnet plukket sin bukett med markblomster, og lot doggdråper falle til jorden hver morgen, i sorg over aldri å få oppleve lykken i en barnehånd. ”Var jeg bare en blåklokke, da fikk jeg stå i en vase på et bord, og alle ville beundre meg”. En vis gammel løvetann forsøkte å trøste. ”Du kan aldri bli noe annet enn en løvetann, min venn, men din tid kommer da du vil se velsignelsen av å være den du er”. Løvetannen sukket, den verken kunne, eller ville godta sin skjebne.
Foto: Anne-Lise StangenesEn dag kom en liten pike til engen. Med tillitsfulle øyne og et strålende smil, kom hun bort mot grøften der løvetannen sto. Hun så på rekken av gule løvetenner, og satte seg ned for å plukke. Løvetannens hjerte banket som om det skulle sprenges. ”NÅ, tenkte den, NÅ er det endelig MIN tur. Lykkelig bøyde den sin gule krone forventningsfullt mot henne.
Foto: Anne-Lise Stangenes”Sara, ikke rør den blomsten”. En hard og ubarmhjertig stemme overdøvet hjertebanken. ”Den setter stygge flekker”!! En skygge falt over piken, og tok henne med seg. Tilbake sto løvetannen med knust hjerte.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Høsten kom, og en solrik dag kom bonden til enga med sin traktor. Målløs så løvetannen alle de vakre blomstene bli fjernet av den store maskinen. Hvordan kunne dette skje? Paradis ble med ett borte. Sjokkert og trist vendte løvetannen blikket mot veien. Alt var bedre enn å se drømmene bli lagt i grus av en stor maskin.
 

Foto: Anne-Lise StangenesDa var det der!!! Øyeblikket!! Forklaringens tid!!! For før løvetannen i sin hvite skrud fikk tenkt på annet, ble den løftet opp av en barnehånd.Foto: Anne-Lise Stangenes


En varm pust blåste, og den steg…høyere og høyere..opp mot høstsolen som ønsket den velkommen. Med ett forsto den….på vei mot uante høyder visste den, det var dette den hadde lengtet etter, savnet, drømt om: den var en løvetann, en vill, fri og levende løvetann. Endelig hadde den funnet sin plass. Til frydefull lek var den skapt, ikke til død i en vase på en pidestall til overflatisk beundring. Stolt og lykkelig spredte den sine frø utover engen...

Forfatter: UkjentFoto: Anne-Lise Stangenes

8 kommentarer:

 1. Vakre vilder med spennende utsnitt! :-)

  SvarSlett
 2. Så herlige bilder og herlig fortelling! Og jeg så for meg bildet av Turid som siste her, hvor hun står og blåser på løvetann.. :)

  Nydelig fortelling!
  Handler om LIVET, vi får alle svar og finner meningen med livet, til slutt! :)

  Klem

  SvarSlett
 3. Takk, Inger-Lise! :-)

  Kom over fortellingen på Internett, Gry, men uten forfatter. Skulle gjerne likt å vite hvem forfatteren er, for å be om tillatelse til å bruke fortellingen sammen med bildene mine. Dersom forfatteren kommer over at jeg har offentliggjort fortellingen uten å ha bedt om tillatelse, vil jeg mer enn gjerne at han/hun tar kontakt med meg! Jeg har full respekt for åndsverk, og ønsker ikke å bruke fortellingen uten forfatterens godkjennelse! Er DU forfatteren, klikk på "vis hele profilen min". Der finner du kontaktinformasjon, slik at du kan kontakte meg!

  Ja, det er en virkelig nydelig fortelling, Gry, og jeg likte den umiddelbart! Det er noe sårt over den, som til forveksling kan trekkes inn i det menneskelige liv. Ja, jeg får også tanker om vesle frøkna di... <3 som blåser "helikopterne" utover engen! :-)

  Klem til deg også

  SvarSlett
 4. Flotte bilder. Ofte liker jeg blomster i farger, men du har få flotte kontrastrike bilder i sort hvit at jeg tror jeg velger de som favoritter
  Ha en fin dag
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 5. Takk for at du delte meningen din, Håvard! :-) Anne: :-)

  SvarSlett
 6. Noe så vakkert både i tekst og bilder.
  Rørende!!

  SvarSlett