torsdag 10. mars 2011

Regn og ruskevær

Tåka hviler tykk og ugjennomtrengelig over bresjøen Jökulsarlon, sør på Island. Det er kveld, og mørket smyger seg innpå oss. Vinden river og sliter i klærne. Regnet høljer ned. Langt der ute duver de isblå restene fra Vatnajökull, som blomster i en ellers så grå verden...


Copyright Anne-Lise StangenesJeg har vidvinkelen på, og legger meg ned på maven for best mulig utnyttelse av objektivet. I medvind går det forholdsvis greit, uten for mange dråper på linsa. I motvind, derimot... (bildet over)
Copyright Anne-Lise Stangenes

Copyright Anne-Lise Stangenes

Denne kvelden var det godt med deilig lammefilet på Fosshotel Skaftafell, etter en dag i snøstorm, regn og vind. Fascinerende med omskriftelig vær på veien fra Reykjavik til Jökulsarlon. Dagen etter våknet vi til en helt ny verden - HER

5 kommentarer:

 1. Spennende bilder fra en mageliggende fotograf. Synes det er helt greit med de vanndråpene på linsa, det gjør at jeg får en virkelig følelse av hvordan været var. Det ser jo veldig grått ut, men den blåe fargen fra isen skaper liv og kontrast og spenning i bildene. Fine bilder og bra jobba.

  SvarSlett
 2. Syntes dette ble veldig bra jeg Anne-Lise! Det var jo tross alt ikke LITE som bøtta ned i vannrett vinkel denne kveldinga her ved Jôkulsarlon.
  ... me like!

  SvarSlett
 3. Du tar virkelig flotte bilder!!! Får ikke mindre lyst til å reise til Island av de bildene akkurat:-)

  SvarSlett
 4. Vakkert og i sort hvit/svake farger. Nice. Ser ut som dette var en svært vellykket tur Anne-Lise
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 5. Tøffe bilder! Fint med det blåturkise mot det gråhvite... det øverste er favoritt, kjempestilig!

  SvarSlett