mandag 8. april 2013

Dag blir kveld på Justøya

01. Foto: Anne-Lise Stangenes

 
Når lyset endrer seg, endrer stemningen seg. Å fotografere med lange lukkertider i sterkt sollys, byr på utfordringer ift. utbrente områder; særlig der bølgetoppene skummer. Det kan være til hjelp å undereksponere for å forsøke å unngå dette, men enda enklere blir det når solen står lavere. Når sola står lavt, eller går helt ned og blåtimen kommer - da er det perfekte forhold - slik jeg ser det - for lange lukkertider og myk stemning på en solfylt dag... ND8-filter (gråfilter) og stativ er et must. Her fra Justøya nær Lillesand.

Alle foto Copyright Anne-Lise Stangenes02. Foto: Anne-Lise Stangenes

03. Foto: Anne-Lise Stangenes

04. Foto: Anne-Lise Stangenes

05. Foto: Anne-Lise Stangenes

06. Foto: Anne-Lise Stangenes

07. Foto: Anne-Lise Stangenes

08. Foto: Anne-Lise Stangenes

09. Foto: Anne-Lise Stangenes

10. Foto: Anne-Lise Stangenes

11. Foto: Anne-Lise Stangenes

12. Foto: Anne-Lise Stangenes

13. Homborsund i det fjerne Foto: Anne-Lise Stangenes

14. Foto: Anne-Lise Stangenes

15. Foto: Anne-Lise Stangenes


 

12 kommentarer:

 1. Nydelige bilder Anne-Lise!Jeg elsker bilder av vann og stein,derfor smatt denne serien på plass i hjertet mitt sånn pang!Du er dyktig til å samarbeide med din kjære Mr.Olympus....tyder på en god match og et langt forhold ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk, Reidunn! Vann er balsam for sjela, både det å se og høre, lukte og føle... Mitt forhold til Mr. O begynner å dra på åra, og mens E-620`en har vært i livet mitt ei stund, er E-5`en ikke fullt så gammal i gamet. Er godvenn med begge to, og det skal nå bli spennende å lære meg TG2-en å kjenne også! :-)

   Slett
 2. Jan Erik Lindberg8. april 2013 kl. 17:39

  Dette var veldig flotte og behagelige bilder å se på, kjente liksom roen senket seg etter hvert som bildene rullet frem:-)
  det må jo være et godt tegn:-)

  Mvh:Jan erik

  SvarSlett
  Svar
  1. Så herlig at bildene var både flotte og behagelige å se på, Jan Erik! Da er noe oppnådd, som du selv skriver "det må jo være et godt tegn":-) Tusen takk for kommentaren! :-)

   Slett
 3. Ja, det er en virkelig utfordring:) Men det ser da ut som du har roen på det. Jeg elsker å eksprimentere med lange lukkertider, og alltid like spennende å se resultatet når alt kommer på pc`en :)Flotte bilder!

  SvarSlett
  Svar
  1. Ser at også du liker lange lukkertider godt! :-) Da er vi to! :-) Gjennom lang lukkertid får jeg frem en stemning i bildene mine, som til forveksling ligner den følelsen jeg selv sitter med i mitt indre når jeg fotograferer slike landskap. Bobla er fullstendig til gitte tider. DET er noe av det jeg liker med fotografering; å forsvinne totalt, fullt og helt inn i det! Tusen takk for fin kommentar. Moro at du likte bildene! :-)

   Slett
 4. veldig flott serie Anne - Lise! jeg liker kombinasjon av vann og stein.
  hilsen dirk

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Dirk! Der er vi helt enige! :-)

   Slett
 5. Hmmm... det var vanskelig. Det var så mange bilder å forholde seg til. Men, det var de første som festet seg. Bilde 3 4 og 5. Det var noe med kombinasjonen av det statiske og det dynamiske, farger, kontrast og stofflighet. Vanskelig å sette noen fornuftige ord på det...

  :) V

  SvarSlett
  Svar
  1. Forstår hva du mener ift. 3, 4 og 5, Vidar! Kjekt å få direkte kommentar på hva du faktisk liker godt! :-) Slikt lærer man av (les jeg) :-) Takk, kjære venn!

   Slett
 6. Flott kolleksjon. I tillegg til 3 og 4 holder jeg en knapp på det fredelige nr. 15. "Vare" farger og sjøen som myk skodde.

  SvarSlett
 7. Kjempefin blogg Anne-Lise :-) Og mye fine bilder :-) Her må det følges nøye med :-)

  SvarSlett