fredag 22. april 2011

Shopping gjør blaud...

Da jeg valgte Gdansk som reisemål, var det først og fremst byen og de mange fotomotivene i seg selv som lokket. Værmeldinga fortalte også om temperaturer oppi noen og tyve grader, noe som stemmer til gagns. At det fortsatt er utrolig billig her, gjør absolutt ingenting det heller, MEN shopping kommer liksom ikke i første rekke hva meg angår. Når det likevel er sånn at du, etter tre dager, kun har brukt ca. 130 zloty (gang det med ca. 2 så får du det i norske kroner), og du fortsatt har så mye i lommeboka at du må innse at du aldri i verden kommer til å klare å bruke dem opp - DA er det dessverre bare en ting å gjøre: SHOPPE!!! ;-)))


Madison shoppingsenter til høyre. Foto: Anne-Lise Stangenes



Klikk bildene for større format

Jeg visste fra sist jeg var i Polen, at rav er rivende billig, men det var liksom ikke så veldig aktuelt å kjøpe det da. Så hva skulle jeg shoppe? Jeg hadde i utgangspunktet et problem...

Jeg søkte på Google i natt (ja, du leste riktig!) etter shoppingssenter+Gdansk, og fant tre stk., hvorav det ene ligger i utkanten av gamlebyen! DET passet meg bra, for da kunne jeg jo fotografere underveis mens jeg bega meg dit... ;-)

Det var utrolig enkelt å finne fram til Madison, og med bykartet i miniutgave i lomma, la jeg veien om grønnsaks-, frukt-, og blomstermarkedet, og den gamle markedshallen. Var også innom kirken St. Catherine's; Kosciol Sw. Katarzyny, som nå gjenoppbygges etter en brann for noen år tilbake. Du kan si det sånn at jeg brukte mye lenger tid på veien til Madison, som den tiden jeg tilbragte inne i selve senteret...



Madison shoppingsenter. Foto: Anne-Lise Stangenes


Vel framme var det bare å brette opp ermene (hvilke ermer?) og gjøre seg klar; 1, 2 og shop!!!



"Møllehjulene" Foto: Anne-Lise Stangenes


Noe av det første jeg la merke til da jeg kom innenfor var disse kunstferdige hjulene i ulike farger, og vannet som fosset ned. Det er visst ofte sånn i ytlandet, at ethvert shoppingssenter med respekt for seg selv har en eller annen statue, eller et kunstverk, eller ei fontene eller .... innendørs. Vel, det var veldig fascinerende å kikke på denne, så jeg glemte nesten hele shoppinga! Så mye betydde det, liksom, og i tillegg var det utrooolig varmt der inne. Det var kun en eneste butikk som hadde airconditionet gående. Etter ca. 1 time var jeg så svett i luggen at det så ut som om jeg nettopp hadde kommet ut av dusjen, se bare her:







Må innrømme at jeg shoppet enda mer i dag. Fant noen skikkelig gode fjellsko for vår - høstbruk, og fant også butikken Rossmann, med alt innen stuff du bruker på et bad - og DER er det faktisk moro å handle! :-))) Denne handlinga gjorde jeg på tilbaketuren til hotellet da.

Jeg var forresten også innom en frisør og klipte meg. Siden jeg var skikkelig blaud i håret, synes jeg så synd på hu frisørdama at det første jeg viste henne var at hun måtte ta full vask med kur og det hele. Kunne ikke la henne drive og surre omkring oppi den svette skolten min, stakkars... Betalte ca. 120,- for hele greia. Engelsk kunne dem ikke der, men kroppsspråk er fint...

Heldigvis for at lommeboka ha blitt litt slankere gjennom dagen, for jeg hadde ikke orka å shoppe en eneste time til!




3 kommentarer:

  1. Så morro å lese her Anne-Lise. Er det så billig i Polen så skal jeg nå jamman ta meg en tur en dag. Høres ut som du har det bra:)

    SvarSlett
  2. He he, jeg liker at du legger inn film! Filmer du med mobilen? .. og bilde av den nye frisyren?

    Likte trillebagen din også! :)

    Veldig glad for at du skal ta med kartet hjem, markere shopping, gode kafeer, deilige matsteder osv, og sende til meg før min mann og jeg tar turen dit i mai... :)

    SvarSlett
  3. Tusen takk, Anne! :-) Ja, det er virkelig så billig her! Du setter deg f.eks. til på en restaurant, bestiller middag og dessert, drikke til maten og kaffe etterpå, og så betaler du kanskje 40 zloty; 80 kroner... OG du kan få det billigere enn det også. På Madison i tredje etasje ligger en skobutikk; CCC. Jeg prøvde hardt å finne noen dyre sko der, som jeg likte selvfølgelig, og de dyreste jeg fant kosta 129 zloty x 2 - så har du prisen i norske... Fjellskoa mine er i skinn, kjøpt i en merkebutikk - og de kosta 159 zloty - på tilbud ;) Det er moro med slike priser, så om jeg skal til Polen igjen, må jeg huske på å ikke ta ut så mye fra minibanken! :-)

    *ler* Ja jeg filmer med mobilen, Gry, så i dag sto jeg utenfor shoppingmallen og skravla villig vekk med meg selv mens masser av folk traska forbi! Veeeeldig spesielt! ;-)) Ja, en kjekk trillebag det; Jansport, med mange rom! :-) Blir greit til sommeren på Island! :-) Ja, jeg markerer gjerne steder på kartet til deg og min kjære svoger, men det er nok å ta av, så dere finner nok deres egne favoritter! Selv liker jeg jo veldig godt maten på Sphinx, så har spist der to ganger nå. Der går det jo i den gode "salaten" av opphakka løk, kål og litt rødbeter, og så har de en del med chili og hvitløk også! Ikke polsk mat da, men herlig for ganen! :-) Anda jeg spiste nede ved elva her om dagen, var en polsk rett, og sausen var bare helt knall! Ja, dere kommer til å få det helt suverent her i mai! Det er jo ikke lenge til! Nedtellinga kan starte... God klem

    SvarSlett