mandag 18. april 2011

Skal plutselig ut å reise...


Foto: Themactep - CreativeCommons lisensiert


Da jeg gikk til påskeferie på fredag, etter Åpen Skole kvelden før, og fredagens undervisning, hadde jeg absolutt ingen tanker om å reise noe sted. Til alle som spurte, svarte jeg som sant var; "jeg skal bare være hjemme, slappe av, ut og fotografere litt, og ta ned fotoutstillinga til BioFoto Sørlandet". Nå har det blitt søndag, og i dag har jeg plutselig bestilt både flybilletter og hotell. Det er noe med å ha over 1 uke til rådighet...., og huset blir ikke stående tomt selv om jeg drar avsted! ;-) Du snakker om å være impulsiv...




Hvor jeg skal? Jo, jeg satt og sjekka flybilletter på diverse nettsider, i utgangspunktet bare sånn for gøy, og joda, jeg sjekket også Island... ;-) men siden jeg skal dit i over 6 uker til sommeren, vil jeg reise et annet sted nå. Et sted jeg aldri har vært før, og som kan gi noe helt annet enn naturopplevelser! Vel...



Gry og jeg var i Warszawa i Polen i fjor, og den gang kikket jeg på Internett på andre polske byer; bl.a. Krakow. Kikka litt på det nå også. Surret også rundt i Riga på nettet, og var i Tallin en tur. Vurderte også Amsterdam eller København. Sistnevnte kjent og kjært, og en kjær venn av meg var nettopp der også. Dessuten er Nyhavn ei perle i vårsola, så det inspirerte litt det. Likevel - det ble ingenting av dette.


Det ble imidlertid:



Foto: LLJ_B  CreativeCommons lisensiert


Gdansk i Polen!



En by jeg aldri har vært i, der jeg vet at det vil bli vanskelig å få brukt opp zlotyene, uansett hvor mye god mat jeg spiser, eller hvor mye taxi jeg tar. Det gjør ingenting det! :-)



Nå skal jeg lese meg opp på Gdansk de to neste dagene, for å se om jeg kan finne ut noe mer enn at ca. 90 % av byen ble jevnet med jorden under 2. verdenskrig, og at det meste av det jeg kommer til å se er gjenoppbygd. De har gjort en utrolig jobb der!! Dette synes jeg virker som en herlig by å oppleve litt vårstemning i! :-)))



Gleder meg! :-)


Været i Gdansk



Har DU noen gode tips ifm. Gdansk, eller noen gode pekere (lenker), tar jeg dem gjerne imot nedenfor!



10 kommentarer:

 1. Så kult :) impuls er artig :) Kos deg. gdansk?
  God påske
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Fint bilde, og jeg ønsker deg god tur, hvor du nå enn skal. God påske også!

  SvarSlett
 3. Ja, dette skal bli moro, Håvard! Jeg har aldri vært i Gdansk tidligere, og det ser virkelig ut som en flott by å vandre omkring i sammen med Mr. Olympus en solfylt vårdag! :-) Blir interessant å oppleve påsken der, for de fleste innbyggerne er katolske, så påsken tas på alvor! Hjertelig takk, og god påske til deg og dine!

  Ja, jeg likte også disse bildene, Eli, men de er ikke mine! Sjekk fotograf og CreativeCommons lisensieringa under hvert bilde! Tusen takk for påskeønsket! Jeg skal til GDANSK! :-) Nyt livet du også! :-)

  SvarSlett
 4. Ha en herlig tur og en fantastisk rik fotopåskeuke! :-)

  SvarSlett
 5. Hjertelig takk, Inger-Lise! :-) Håper selvfølgelig på mange, gode påskeskudd! :-) Kos deg du også! Blir det Sverige på deg? God klem fra meg

  SvarSlett
 6. Kjempeartig, flotte bilder og riktig god tur, gleder meg til å se bilder derfra :)

  SvarSlett
 7. Jeg likte også disse bildene, og det var jo en av grunnen til at jeg valgte ut akkurat dem - inne på CreativeCommons! :-) Blir moro å se hva jeg kommer hjem med av bilder! Tusen takk, Anne! :-)

  SvarSlett
 8. Hei,Anne-Lise!!
  Det kom ikke som en bombe på meg dette her,Anne-L
  Og kunne ta ting på sparket,og ha en mulighet til det.Hvorfor ikke,kos deg masse på din ferd.Ta noen bilder så vi får se.God tur:-)
  (V)
  (..)
  (")(")GOD PÅSKE!!Klem:-)

  SvarSlett
 9. Tusen takk, Anne! :-) Det skal jeg! :-)

  Nei, det gjorde vel ikke det, Lykkeliten! ;-) Egentlig ikke på meg heller, men blir like overraska over egne påfunn hver gang, likevel... ;-) *ler* Tusen takk, og Happy Easter to you too!

  SvarSlett