torsdag 28. juli 2011

Så mye vakkert i vår verden - Nordvestlandet
Da jeg skrev blogginnlegget "Isafjordur - speilbyen i nordvest", trodde jeg at mitt neste innlegg ville være fra øya Vigur, der jeg var så heldig å komme nært innpå lundefuglene. Livet var ganske annerledes, og jeg var full av glede over å være så heldig å få mulighet til å oppleve alt jeg gjorde. Men så... Istedet for et innlegg om Vigur, ble det et blogginnlegg om hendelsene i Oslo, og hvor godtvondt det har vært å se noe av den støtten som folk her på Island har vist det norske folk. I dagene etter 22.07.11. har tankene vært helt andre steder enn på Vigur, eller her på Island. Jeg har vurdert å reise hjem, men etter å ha hatt flere telefonsamtaler og skriverier med mine, og blitt overbevist av dem om at jeg skal bli her ut den planlagte tiden, så har jeg valgt å prøve. Det har ikke vært lett å engang prøve, fordi det i bunn og grunn har føltes helt meningsløst å være her, og gleden over det har vært fullstendig fraværende, men mine to håpefulle, lillesøstra mi, og venner har vært gode til å overtale meg. I tillegg har jeg i dag vært på den norske ambassaden og truffet mennesker der som også skrev sin hilsen i kondolanseprotokollen, og jeg har også besøkt tre familiemedlemmer her i byen. Det har også hjulpet på bestemmelsen om at jeg velger å bli...

Alle foto copyright Anne-Lise Stangenes

Jeg har altså prøvd å redigere noen få bilder fra Vigur, der det sies at 60 000 lundefugler holder til. Det ble ikke så mange bildene, for konsentrasjonen er ikke helt der, men noen få... Så får du et bittelite inntrykk i alle fall. Kanskje blir det lettere etterhvert som dagene går, og at jeg kan legge inn noen flere bilder i samme innlegg eller i nye innlegg etterhvert?

Jeg vet ikke...

Noe jeg vet er imidlertid at det finnes utrolig mye vakkert i vår verden, og det har vært utrolig rørende å se samholdet der hjemme, samholdet og støtten fra hele verden, og jeg har også selv fått merke på kroppen hvordan alle omkring kun ønsker oss lys, varme og godhet, og samtidig hvordan de direkte vender ryggen til, og forkaster tankegodset til mannen som endret norsk historie så brutalt...


Hvert bilde er klikkbart til større format
 

TeistIsafjordur
Fant en video på YouTube laget av Worldcruiser86 fra Vigur (og Isafjordur) som du kan se under hvis du vil:6 kommentarer:

 1. Så vakkert bilde av lundefuglen øverst... i sorg, ser det ut som... den også.
  Bra du valgte å bli, men jeg skjønner deg, gleden som brått ble borte 22.juli... dette har satt spor langt utover våre landegrenser. Fint at du fortsetter å dele vakre bilder fra turen din, nå må fokus være det vakre og gode som finnes i verden. Flotte fuglebilder , landskap og fin video. Ha en vakker dag, Anne-Lise!

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder du har tatt her, og det øverste er så fortellende på hvordan vi har det for tiden, triste og tenkende over det ufattelige som skjedde. Jeg har selv slitt med å fotografere og etterbehandle bilder siden fredag. Det har blitt dokumentarbilder og lundefugler som ser triste ut. Får på en måte bearbeidet sorgen jeg på den måten. Ønsker deg en fin dag. Klem fra Anne

  SvarSlett
 3. Jeg velger å svare gjennom sitatet til Håkon Røisland i en kommentar på Facebook: "Jeg må tillate hverdagen tilbake i livet igjen"!

  og jeg velger å legge til mitt svar på FB til Håkon også:

  "DET er gode, sanne og viktige ord. Da jeg satt og forsøkte å redigere litt i går, satt jeg med noen lignende tanker selv; jeg må tillate meg selv å ta igjen mitt eget liv, og ikke la NNNs handlinger ta fra meg gleden over alt det som gir mitt liv mening! ♥ DET er enklere sagt enn gjort, og vi har vel alle "godt av" tid til ettertanke og tid til sorg. Det er ikke bare å knipse, og så er alt bra igjen. Det som har skjedd har endret norsk historie, og har ødelagt det som vi alle har trodd var "vårt trygge, lille Norge! Et av de tryggeste landa i verden å bo i"! Plutselig er det kanskje ikke slik lenger, eller er det det? Kan det virkelig finnes flere mennesker i landet vårt, som har en så sterk ideologi at vold av samme karakter som NNN kan gjennomføres? Det er nettopp det frøet av usikkerhet som han nå i ettertid forsøker å så; når han prater om "celler i Norge og dessverre klarer han det. På den måten tar han over noe grunnleggende i det norske samfunnet; tanker og følelser rundt ordet "trygghet" og "Norge er et trygt land å bo i"! Skal vi tillate ham å gjøre det? Jeg ønsker ikke å gi ham den gleden, dersom det er en intensjon han har. Derfor synes jeg du sier det så godt, Håkon: "Jeg må tillate hverdagen tilbake i livet igjen"! ♥ Tusen takk! :`-) "

  Tusen takk, Tove og Anne!

  Å bearbeide gjennom etterbehandling av bilder høres ut som god "terapi", Anne. Jeg følte det ikke slik selv da jeg satt med bildene i går, men ordene til Håkon, sammen med egne tanker, har sånn smått havnet i jorden som et frø, og dine ord har også grobunn pga. den gleden jeg vanligvis har omkring nettopp det. Når du, Tove, skriver "fint at du fortsetter å dele..." osv. og "må fokus være det vakre og gode...", så må jeg bare si "tusen takk"! Vi er nok mange som trenger å høre akkurat slike ord i disse dager, for å kunne klatre opp igjen og tillate oss å ta tilbake... <3

  Gode klemmer

  Link til Røislands galleri:

  http://www.roisland.no/

  SvarSlett
 4. Det gleder MEG at du blogger litt igjen, og redigerer og koser deg med bildene dine!
  Lundefuglen er så skjønn!

  Forstår samtidig at du fremdeles føler deg tom innvendig... det er mange med deg som gjør det og det kommer til å sitte lenge, i det Norske folk! Samtidig merker jeg rundt meg at mennesker begynner å smile igjen, hører latter og samtalene handler om andre ting også.. Livet må gå videre, og det gjør det heldigvis for mange av oss!

  ... Veldig glad i deg søstra mi! :)

  SvarSlett
 5. Vakre nærbilder av denne særegne fine fuglearten.

  I dag tok eg tilbake "min hverdag" og har blogget litt om det.

  Ønsker deg en fortsatt fin tid på Island:)

  SvarSlett
 6. Ja, tomheten er der den, Gry, og til tider overskygger den absolutt alt, men jeg gjør et tappert forsøk på å "ta pauser" fra egne tanker. Likevel - oppholdet her; fra 22. juli, har blitt ganske annerledes enn det kunne vært... Skal uansett prøve å fylle de resterende dagene med flere positive opplevelser. Været skryter jeg ikke av, og det er meldt mye regn, men vi får se... Kan aldri vite hvordan det blir her, for det kan meldes om regn og så blir det sol og vice verca... God klem til deg.

  Tusen takk for ønsket ditt, Inger Anne! Godt å høre at du tar tilbake hverdagen din! DET trenger vi alle sammen å prøve å gjøre, men det tar nok tid før vi er helt "der" igjen... Vi har likevel vår rett til å gjøre det, og i alle fall er det godt når man klarer å ta "pauser" fra nyhetsbildet; "rømme vekk" fra det. Tusen takk for ros om nærbildene. Jeg har ganske mange fler, men akkurat det kvelden/natta så var jeg ikke akkurat inspirert... Kommer nok mer etterhvert... :-)

  SvarSlett