lørdag 30. juli 2011

Jeg vandret i stille gater...

Hovedgaten gjennom sentrum


Hvem skulle tro at dette er Reykjavik, en hovedstad med ca. 120 000 innbyggere, som syder av liv etter klokka ti om formiddagen? Det er ikke lett å tro akkurat det, når du vandrer gatelangs klokka halv seks en fredagsmorgen, og de eneste menneskene du møter innen klokka åtte er avisbud, gatefeiere og søppeltømmere. Ikke før himmelen tømmer millioner av tårer over deg halvannen time senere, begynner du sånn smått å se at det faktisk bor mennesker i denne byen...

Alle foto copyright Anne-Lise StangenesReykjavik, verdens nordligste hovedstad. Byen som kjennetegnes av et sydende liv, kreativitet, musikk, kafeer, motebutikker, og utesteder der det formelig koker etter midnatt og frem mot de små timer.

Å gå omkring en grytidlig morgenstund, kan nesten sammenlignes med å være den eneste gjenlevende etter en voldsom katastrofe. Jeg fikk assosiasjoner til filmen der Tom Cruise spilte hovedrollen, og han plutselig oppdager, idet han kjører ut med sin bil, at det ikke finnes et eneste lite tegn til liv noe sted. Husker ikke i farta hva filmen heter, men det gjør kanskje du?

Vel... Det ble noen utrolig rolige og fredelige timer, der man midt i hovedstaden kunne oppleve at fugler og katter med halsbånd og ringlende bjeller, hadde overtatt arenaen...Jeg ønsker deg en fin rundtur!


Alle foto er klikkbare til større størrelse


7 kommentarer:

 1. nydelige bilder tante<3

  SvarSlett
 2. Takk for en fin tur gjennom morgenstille gater,
  flott fokus på "de små detaljer" med fortellende bilder og god formidling i din innledende tekst.
  Inspirerende å følge bloggen din, Anne-Lise:)

  Mvh Inger Anne

  SvarSlett
 3. Ja, her var det stille, synes du har fått stemningen fint fram.

  SvarSlett
 4. Hei søstra mi.
  fine bilder. jeg drømmer meg bort... blir nok en tur dit igjen.. kanskje neste år.. får se hva fremtiden bringer:))
  mvh
  Heidi

  SvarSlett
 5. Stille før byen våkner...Fine observasjoner.

  SvarSlett
 6. Tusen takk, Line! :-) Du må se til å få brukt kameraet ditt mer du også. Du er flink til å se! :-) God klem fra tante

  Hyggelig med selskap, dog på avstand, Inger Anne! Tusen takk for kommentar! Koselig å vite at noen ser det man gjør! Klem.

  Takk for det, Eli! Glad for å høre at jeg har fått frem stemningen av stillhet! :-)

  Ja, hvem vet hva fremtiden vil bringe, Heidi? Ingen, og det skal vi være glade for! God klem

  Takk, Tove! Ja, er det ikke rart. Hjemme er det heller sjelden at man legger ut gatelangs før folk våkner, men når man er i en annen by enn ens egen... En bør bli bedre på å nyte egen by også! Tusen takk enda en gang.

  SvarSlett
 7. Fuktige bilder. Meget gode komposisjoner. Du er dyktig Anne-Lise
  mvh
  Håvard

  SvarSlett