fredag 1. juli 2011

Jökulsarlon - igjen!

Fra Jökulsarlon 29. juni
Foto: Anne-Lise Stangenes


Jökulsarlon er et must! Bresjøen ved foten av Vatnajökull endrer seg omtrent fra time til time, så du vet aldri hva du får når du reiser dit. Denne gang var jeg der midt på dagen, og da fikk jeg strålende sol, 16 grader pluss, og stadig drypping fra smeltende isberg, kalving fra selve breen, som hørtes som kraftsalver i det fjerne, og masse turister...Du kan klikke på hvert enkelt bilde for større versjon, om du vil! :-)

Enkelte av isbergene var som "giganter" der de lå og duvet i brevannet.


Mannen i gummibåten er ikke stor når du ser kontrasten på denne måten.
Foto: Anne-Lise StangenesSkikkelig irrende blå var enkelte av dem også, så da sola skinte på, og nærmest gjennom dem, var de nesten fluoriserende. Utrolig flott å se på.
Noe av isen var knallblå, og nærmest gjennomsiktig.
Foto: Anne-Lise StangenesDa jeg var der i mars, regna det den ene kvelden, og den neste morgenen var det soloppgang og sandstorm...

Som ofte før var det flere seler som lekte seg i vannet, men det var ikke så mye fugl denne gang. Kanskje fordi det var såpass varmt i lufta? Ikke vet jeg...


Sel lekte seg i vannet.
Foto: Anne-Lise Stangenes


Fascinerende var det i alle fall, og jeg gleder meg til å se stedet igjen - senere i sommer. Kan ikke reise forbi uten å stanse der...

Se Jökulsarlon på LIVE WEBCAM til alle døgnets tider.

En liten filmsnutt - spesielt til deg, Gry:


For den som måtte ønske det, er det forresten fullt mulig å trekke på seg redningsvesten (sommerstid), og flytedressen (vinterstid), og ta avgårde med James Bond bilbåten utpå bresjøen (fra Die another day). Du er utpå i ca. 35 minutter, men dessverre tar du ikke veien mellom isbergene som ses fra land. Du kommer imidlertid ganske nær selve brearmen til isbreen, og får mulighet til å f.eks. fotografere den på nært hold. I tillegg får du sett de kalvede isbergene fra den andre siden av, noe du kun opplever via den opplevelsen. Selv har jeg ikke sansen for å sloss om plassen til armer og bein når jeg skal fotografere, så jeg velger å holde meg på land. Det er fullt mulig å gå ned til sjøen fra begge sider av brua som går over elva, så med godt objektiv har du alle muligheter til å få noen gode fotografier derfra, med armslag! :-) SJEKK DENNEBilbåten full av turister på Jökulsarlon
Foto: Anne-Lise Stangenes

5 kommentarer:

 1. Utrolig flotte farger på isen. Flotte bilder som vanlig fra deg:))
  Kos deg og nyt ferien.
  elin

  SvarSlett
 2. Hit vil jeg også, neste gang jeg drar til Island. Det kryr av motivskatter på øya der. Disse bildene var skikkelig flotte, og så herlige farger. Kos deg masse videre på ferien din.

  Anne :)

  SvarSlett
 3. Fascinerende bilder fra jøkulen med alt fargerike fra isen her. Dette hadde vært noe å oppleve!

  SvarSlett
 4. Og da begynte lillesøstra di å grine.... TAKK!!

  Må tilbake dit, bare MÅ!!
  Det er en helt spesiell følelse jeg fikk i HELE meg når jeg var der i mars, en rolig og utrolig altoppslukende indre ro!!

  Takk igjen søstra mi!

  SvarSlett
 5. Siden det var såpass mange turister der akkurat da jeg var der, begynte jeg ikke akkurat å felle tårer, MEN da jeg kom hjem, lasta over bildene og kikka grundig på dem - DA kom tårene. Merkelig hvordan et enkelt sted kan ha den virkningen på en, lillesøstra mi... Det er vel noe med at det blir så altoppslukende vakkert..., at følelsene tar overhånd... Skal innom der senere i sommer også. Spent på hvordan det DA ser ut der, for det endres jo fra kveld til morgen til kveld! <3 Gla`i dæ, å! :)

  Anne, Anne og Elin: Ja, her er utrolig mye vakker natur. Èn bergtas igjen og igjen... Tusen hjertelig takk for hyggelige kommentarer! :-) Søte dere er!

  :-) A-L :-)

  SvarSlett