onsdag 21. september 2011

Rester etter Grimsvötn-utbruddet på Island21. mai 2011 startet det siste vulkanutbruddet i Grimsvötn, som ligger nordvest under europas største isbre; Vatnajökull på Island. Dette var bare 1 år etter de to større utbruddene i Eyjafjallajökull og Fimmvörðuháls, som førte til full stans i flytrafikken over store deler av Europa. Til tross for at utbruddet fra Grimsvötn ikke ble fullt så dramatisk ift. flytrafikken, var likevel askenedfallet stort over de sørlige delene av Island.

Alle foto copyright Anne-Lise Stangenes

Den 28. juni; halvannen måned senere, var det fortsatt mulig å se noe av askenedfallets etterlatenskaper ved Islandia Hotel Nupar (nær Kyrkjubaerklaustur). Ikke på framsiden av hotellet, for der var asken allerede fjernet, men en nysgjerrig fotograf som søker og leter finner uante "skatter" der "ingen andre" går...


Ingen tvil om at aske + vind gir kunstferdige formasjoner...

6 kommentarer:

 1. Bilde nr 2 elegant komponert. Ellers så er serien meget god :)
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett
 2. Flotte bilder dette her ja.

  SvarSlett
 3. flott dokumentasjon Anne-Lise, nummer 3 er min favorit.

  SvarSlett
 4. Ja, foruten å legge meg nedi noen dumper på isbreen Langjökull, skapt av seismisk aktivitet ca. 600 m under meg, så er vel dette det nærmeste jeg har vært et vulkanutbrudd. Var spennende å se hvordan asken, fuktigheten og vinden har skapt disse vakre formasjonene, og man skulle kanskje tro at asken var myk å ta på, men det var den ikke. Den var stedvis direkte steinhard bl.a. fordi den var så hardpakket. Ikke rart de må fukte asken med vann før de klarer å fjerne den.

  Tusen takk for kommentarene! :-)

  SvarSlett
 5. Flotte bilder med blikk for detaljene og fine bildekomp.,
  liker det halvabstrakte preget i #1, men velger ingen favoritt her,
  de hører sammen alle bildene, vil tro det har blitt noen tusen bilder fra ditt opphold på sagaøya:)

  Mvh Inger Anne

  SvarSlett
 6. Lillesøstra di falt for bilde nr 2 hu! Brunt og blått og fine linjer og ... snasent!

  SvarSlett