fredag 24. juni 2011

Blåtime og morgendis

I natt hadde jeg sommerens første "våkenatt" sammen med Mr. Olympus. Ble sittende og vurdere en fototur utover i midnattstimen, og slik ble det. Ingen vits i å legge seg når solnedgangen var ca. halv fem, og det er smart å være på plass der det skal fotograferes for å sjekke forholda innen lyset kommer for fullt...

Prøvde meg på litt kunstfoto i blåtimen og utover, og noen av resultatene kan du se om du klikker deg videre inn på "Les mer". For større format på bildene, kan du klikke på dem.
Alle foto Copyright Anne-Lise Stangenes
Kvart over tre, presis, begynte Jegersberg å våkne til liv. Fuglene begynte å kvitre og fly omkring, men ellers var det bare surret fra mygg og knott som var å høre, sammen med klukking av vann. Herlig! :-)

Blåtimen var nydelig i dag, og med lange lukkertider fikk jeg festa den til brikka. At også disen kom svevende over tjernet der jeg var i begynnelsen, var ikke noe minus akkurat.

Ved Store Jegersbergvann lå også disen lavt over vannet. Blomstene fra vannliljene er på vei, så om ei ukes tid bil hundrevis av dem ligge og duve på vannflaten.

Herlig da sola kom opp. Lyset speilet seg i den rolige vannflaten, og det var duggdråper overalt.

Akkurat som yr hadde forutsagt, begynte det å regne ved halv seks tida. Jeg fant meg ei kraftig furu, og satte meg under den med kaffekoppen. Idet det ble noe lettere etterhvert, fant jeg meg ei ny furu, og slik fikk jeg forflyttet meg mens jeg studerte mulighetene for fotografering. Fortsatt ikke et menneske å se da regnet ga seg 45 minutter senere, men ei regnbue kom og gikk. Fascinerende hvordan sola passerer dråpene og skaper disse flotte buene (eller egentlig er det en hel sirkel, men vi ser bare halve).

Halv åtte dukka det første mennesket opp. Ei eldre dame som pleier å ta hele runden tre ganger i uka. Svett i luggen var hun, så tempoet hun gikk i var nok et helt annet enn mitt...

Ved halv ti-tida var sola kommet såpass høyt på himmelen at jeg tok veien hjem igjen. 7 1/2 time på fototur, og så hadde dagen enda ikke egentlig begynt... Fantastisk deilig!

Under kan du se noe av det jeg opplevde. Prøvde meg med litt kunstfoto også. Vet ikke hva du synes om resultatet? Setter pris på en kommentar, og gjerne med dine meninger, slik at jeg kan prøve videre og få til enda bedre resultater neste gang! Tusen takk!
Flere av mine tidligere fotografier fra Jegersberg kan du finne på min gamle hjemmeside, som forøvrig snart forsvinner fra Internett;  HER

8 kommentarer:

 1. Så nydelige stemninger, Anne-Lise! Et vakkert sted å komme tilbake til dette, ser jeg. Synes du har formidlet stemningen bra, med sparsomt lys og nattens toner. En fin tid å fotografere, fra klokka tre og utover... Og å ha en vannliljedam å gå til er ikke dumt :-) Ha en fin St.Hansnatt :-)

  SvarSlett
 2. Nydelige bilder Anne-Lise :) hyggelig lesning, hvor Man virkelig får følelsen av å delta på turen din
  Mvh
  Håvard

  SvarSlett
 3. Hei Anne Lise !
  Disse bildene i dis og blåtimen likte jeg veldig godt . TØFT !
  Klæm fra Audny

  SvarSlett
 4. Stemningsfulle bilder. Jeg har spesielt sansen for de blå!

  Pål K.

  SvarSlett
 5. Tusen takk, søte dere! Ja, blåtimen er fin, sommer som vinter, Pål! Må bare være tidlig nok ute, før soloppgangen. Da kan det se ut til at bildene ikke kan bli noe særlig, før en setter opp kameraet, stiller inn blender og lukker, trykker av, og vips...

  SvarSlett
 6. herlig bilder og tekst Anne-Lise!

  SvarSlett
 7. Så koselig, Dirk! Tusen takk! :-)

  SvarSlett
 8. Å, her var det mange fine stemningsbilder.

  SvarSlett