torsdag 11. august 2011

Gay Pride Concert - del I - Reykjavik 2011




Direkte etter selve paraden under Gay Pride, var det konsert på Àrnarhòll; den grønne gressbakken nær konferanse-, og konserthuset Harpa ved havna i Reykjavik. Med ca. 100 000 publikummere tilstede, og dyktige artister, var det duket for fortsatt liv og røre, og det tok vi selvfølgelig også del i; Hildegunn, Elsa og jeg...

Alle foto copyright Anne-Lise Stangenes



Hvert foto er klikkbart til større format

Som seg hør og bør så kommer ikke bildene fra konserten i 100 % riktig rekkefølge ift. når artistene spilte, men det ser jeg ikke på som essensielt heller. Det viktige for meg er å vise noe av det jeg så og hørte, og kanskje kan dette også være artister som du liker. Deler opp innleggene fra konserten i flere innlegg, for at det ikke skal bli så uhorvelig mange bilder i hver av dem...


Noe jeg hadde skikkelig sansen for var at det under hele konserten, også når artistene spilte og sang, sto to damer på høyre side på scenen, og døvetolket hvert eneste ord som både ble sagt og sunget! :-) Her har vi virkelig noe å lære hjemme i Norge! For eksempel ville det jo være veldig kjekt dersom det var døvetolker under konsertene ift. VG-lista, Idol eller X-faktor; der tekstene til hver låt står klare på et "notestativ", som døvetolkene blar i når de tolker. Da vil enda fler kunne ta del i konserter der flere artister går sammen om en. :-)







Konserten ble selvfølgelig også filmet:







LAY LOW






Da jeg første gang møtte Lovisa Elisabet Sigrùnardòttir (f. 1982) i 2006/07; jobbet hun i en platebutikk i Reykjavik. Den mørkøyde og smilende, litt sjenerte jenta, med islandsk mor, og far fra Sri Lanka, lot meg tålmodig høre gjennom flere plater med islandske artister. Det var først da jeg hadde valgt ut 3 - 4 plater, skulle betale, og skrøyt uhemmet av den ene, hun ga seg til kjenne. Den plata jeg likte så godt var hennes første utgivelse; "Please don`t hate me"! Det er ganske artig å tenke tilbake på dette i dag, som Lay Low (hennes artistnavn) har skapt seg et navn både her på Island og ute i Europa... Og nei, selvfølgelig ville hun aldri ha kjent meg igjen i dag! ;-)











THE ESOTERIC GENDER

Dette bandet var totalt ukjent for meg da det entret scenen foran et jublende publikum. Bandet oppsto i Reykjavik, men bandmedlemmene kommer fra; Lisa Jamesdaughter - England, Tomas Brorsen Smidt - Danmark, Jean-Christophe Salaün - Frankrike og Gabriel Malenfant - Canada. Musikken til The Esoteric Gender er en god blanding av dance, triphop, rock og elektronica. Låta "Trackless shores" er en min personlige favoritt.











GUNNI OG FELIX

Da Gunni og Felix (Gunnar Helgason og Felix Bergsson)  kom på scenen, begynte publikum å le og klappe, så selv om de var helt ukjente for meg, forsto jeg at her var det noe humor på gang. Utfra det jeg har klart å finne ut om dem i ettertid, så har de gitt ut flere plater med sanger for barn, deltatt i uttallige tv-programmer, også som programledere, og spilt i flere kortfilmer. Med mørke dresser, hatt, slips og briller, satte de igang å prate islands, mye raskere enn at jeg hadde mulighet til å forstå stort av det ;-) , selv om jeg nå begynner å forstå en god del. Forsto såpass til slutt at de omtalte seg selv som "Young Spice" og "Old Spice", iblanda noe Spice Girls, som var opptakten til det hele, og gjennom den innledninga til låta "Ein stòr fjòlskylda" (opprinnelig "We are family"), hadde de publikum i sin hule hånd:













Ikke noe rart at folk i alle aldersgrupper koste seg på Arnarhòll i sola denne lørdagen:














3 kommentarer:

  1. Fargerikt :) artig med videosnuttene, selv om jeg ikke forstår så mye Islansk ;)
    Ha en fin dag Anne-Lise

    SvarSlett
  2. En spennende, fargerik og severdig parade,
    var sikkert en opplevelse å være der:)

    SvarSlett
  3. Ja, paraden var super, og konserten etterpå var også en fortsettelse av gleden som fant sted under paraden! :-) Takk, takk, Håvard og Inger Anne! :-)

    SvarSlett