søndag 7. august 2011

Gay Pride Parade - Reykjavik 2011

Elsa, Hildegunn og jeg er tidlig på plass
Foto: tysk turist
Omlag 100 000 mennesker fant veien til solfylte Reykjavik da det som må sies å være selve høydepunktet under Gay Pride 2011; nemlig paraden med påfølgende konsert, fant sted lørdag 6. august. Gay Pride har blitt arrangert den andre helga av august siden 1999, da den ble arrangert for første gang. Det er første gang jeg har vært med på dette, og jeg må si at det frister til gjentakelse. Både paraden, folkelivet både før, under og etterpå, og konserten var skikkelig artig. Gay Pride trekker folk fra hele verden, og det er utrolig å tenke på at et antall mennesker som tilsier 1/3 av islands totale befolkning var tilstede i hovedstaden...

Alle foto (såfremt ikke annet er skrevet) copyright Anne-Lise StangenesKampanjen rundt de homofiles rettigheter på Island har holdt på i ca. 30 år, og dette er så godt som unikt i verden. I dag er de homofiles rettigheter i landet svært gode, nærmest de beste på hele kloden vår. KLIKK HER for å se når ulike rettigheter ble lovbestemt.

Som seg hør og bør når mye skjer, blir det også et hav av fotografier. Mine utvalgte fra paraden kan du se under. Etter paraden var det også en konsert der disse artistene spilte:

Paul Oscar, Lay Low, The Esoteric Gender, Never the Bride, Gunni & Felix, MaryJet, Bloodgroup, and Hera Björk

Jeg skal gjøre et forsøk på å få lagt inn en artikkel med bilder fra konserten senere...

Tusen takk, Hildegunn og Elsa, for en skikkelig artig lørdag! :-)


Alle bilder er klikkbare til større formatJòn Gnarr, ordfører i Reykjavik, leder av det politiske partiet; Det Beste Partiet, for anledningen Frøken Reykjavik... :-) Jòn Gnarr er skuespiller av yrke, komiker, og har også spilt i band. En skikkelig friskus!


På de to neste bildene har Elsa og jeg klarte å snike med hodene våre på det første bildet, og på det andre bildet er både Elsa, Hildegunn og jeg. Jeg har ikke copyright på de to bildene. Bildene er lånt HERFRA
Foto: visir.isFoto: visir.isSå er det helt tydelig at noe skjer. Publikum klapper begeistret, synger og roper mot kommende kortesje. Det er selveste popyndlingen Pàll Òskar/Paul Oscar som kommer i sin gullforgylte "vogn", flankert av sine "lakeier", for anledningen ikledd maske - selvfølgelig med Paul Oscars ansikt på. 9 kommentarer:

 1. Hei,Hei,Anne-Lise!!
  For en folkefest,ser du koser deg i sommervarmen;)
  Har du hatt værgudene med deg hele tiden du kansje.??Vi har kommet hjem fra en fantastisk ålesund ferie;-)Med trollstigen ned igjen,skal si den lille ni åringen min fikk hjerte i halsen da!
  God søndag til deg,Anne-Lise ;-) Klem!

  SvarSlett
 2. Ja, det var litt av en folkefest, Anne Lene! Utrooolig mange glade mennesker, og masse å se og høre! Skikkelig gøy!

  Arrangørene var veldig heldige med været, for nå har det vært en del fukt i lufta de siste to - tre ukene, iblanda noe sol nå og da. Det er slik det er her, men i går var det flott, og det har vært supert i dag også!

  Så herlig med Ålesund-ferie, og med trollstigen og <3 i halsen for din skjønne 9-åring! ;-) Det er maaaange år siden jeg kjørte trollstigen nå. Veldig vakkert der! :-)

  Klem tilbake og tusen takk!

  SvarSlett
 3. Hi hi hi Så artig det må ha vært å få oppleve dette. Her virker det jo som det var mye mer moro, liv og leven, enn da vi var der på nasjonaldagen til Island. Mange stilge bilder her, kjempegøy å se :)))

  SvarSlett
 4. Heldige du som fikk oppleve nasjonaldagen, Anne! :-) 17. juni har også jeg lyst til å oppleve her en gang! :-) Ja, det var mye liv og røre under Gay Pride Paraden og den påfølgende konserten + tida deretter. Masse folk overalt. OG ikke minst var arrangørene heldige med været! :-) Tusen takk for at du var innom! :-)

  SvarSlett
 5. Fargerikt og herlig!! Ja, verden er FOR ALLE og sånn skal det fortsette å være! Om bare alle hadde hatt forståelse for det!! :)

  Livlig bilder, masse herlige farger og ikke vanskelig å føle litt på stemningen gjennom din dokumentasjon her!

  ... :) Love u søstra mi!

  SvarSlett
 6. For en opplevelse det må ha vært å se den paraden.

  SvarSlett
 7. Ja, det var en fargerik og herlig opplevelse på alle måter! :-) Mange glade fjes å se, og full støtte til alle; som Pàll Òskar synger; jeg er den jeg er.... OG konserten begynte direkte deretter, der paraden stoppet, og den begynte med Pàll Òskar, så det var full fart...

  SvarSlett
 8. Kjempeflott fargerik serie Anne-Lise. Sikkert stor opplevelse å være der da ja :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 9. Ja, det var det, Håvard! Masse farger, masse glade folk! :-)

  SvarSlett