mandag 13. juni 2011

Fotohelg på Lyngør fyr

Lyngør fyr på Kjeholmen


Å være på fototur med folk som ler av det meste, er uhøytidelige, runde i kantene og som deler samme interesse, må bare oppleves! Heldig var jeg som fikk anledning til det den første helga i juni. Da var vi fem stk. fotointeresserte fra BioFoto Sørlandet som dro på fototur til Lyngør fyr...

Alle foto copyright Anne-Lise Stangenes

Laila plukka meg opp ved 12-tida i strålende solskinn, og mot Arendal gikk veien. Der satt Tore og blomstra utenfor Harebakken senter, med friske, røde jordbær, og sitt sedvanlige snakketøy på full speed. Inn i bilen med oss, og siden vi hadde veldig god tid, kjørte vi om Borøya. Selvfølgelig måtte vi fotografere litt der... Vi provianterte på veien, og da ble vi fulltallige, for ved Joker`n dukka Britt og Erik opp også.  

Det ble ei superfin helg med nydelig vær og pastellfarga kvelder! Masse latter og gode samtaler, felles opplevelser, individuelle opplevelser, masse prating av både personlig og generell art, og koselige stunder rundt grill og frokostbord. Nettene var også noe for seg selv, men noen interne hemmeligheter må vi ha... ;-)

Mer fra turen - klikk linkene under:

BioFoto Sørlandet

Laila`s lille hjørne

Klikk hvert foto for større format
Detaljer fra Lyngør fyr i sort - hvitt:

I Norge er det registrert 591 arter av edderkopper, og det skulle bare mangle om det ikke finnes edderkopper på holmer og skjær også. På holmen vi dro til på lørdag, var det i tillegg øyenstikkere, buorm, sommerfugler, marihøner, og en liten brun ulldott som vi aldri klarte å finne ut hva var for noe, m.m.


Utover kveldene ble lyset mykere. Mot sør var himmelen preget av duse, sàrte pasteller, mens den mot nord ble som en ildebrann...


Å komme nær nok til å fotografere disse ullnøstene, var ingen enkel sak. Straks du trådde et skritt for nærme, kom måkene fra oven, og de gikk til angrep med åpne nebb og skrikende toner. Joda, jeg må innrømme det; jeg skvatt til noen ganger, og de andre - jo, de fikk seg en god latter... ;-)
"Solnedgangen er dagens arv til mennesket".
- Margot Sandsmark - 

9 kommentarer:

 1. Så mange fine bilder du fikk på turen Anne-Lise :-)

  SvarSlett
 2. Tusen takk, Laila! Moro å gå gjennom dem med tanke på egen blogg, og kjekt med en regnværsdag som ble brukt til redigering! :-) Gleder meg til å se fler av dine! :-)

  SvarSlett
 3. Mange flotte bilder Anne-Lise. Ser ut til å ha vært en god tur :)
  mvh
  Håvard

  SvarSlett
 4. herlig serie, ser ut som at Mr.Olympus er en snill gutt :-)

  SvarSlett
 5. Høres ut som en virkelig god helg med mye løye :)
  Vakre bilder her Anne-Lise!!

  SvarSlett
 6. beate strøm johansen14. juni 2011 kl. 07:15

  så mange vakre bilder og stilige fotovinkler! Man ser at du virkelig elsker foto!

  SvarSlett
 7. Tusen takk, Håvard! :-) Ja, det var en herlig tur med herlige folk! :-)

  Mr. Olympus er en trofast følgesvenn, og vi er gode bussere vi, Dirk! :-) Hjertelig takk!

  Vi lo en del, kan du si, Anne! :-) En flott og artig gjeng!

  Tusen takk, Beate! Så deilig at det skinner igjennom hva jeg tenker om fotografering! :-) En livsstil, en umettelig kilde til livsglede! :-)

  SvarSlett
 8. Artige bilder! Likte særlig strandnellikene og edderkoppen med det fine lyset!

  SvarSlett
 9. Tusen takk, Magne! Motlys er spennende, og strandnelliker fascinerer meg! :-)

  SvarSlett