mandag 27. juni 2011

Island hele sommeren!Å vente er jeg ganske god til! I går gikk jeg bare og sveiv uten maul og meining det meste av dagen. Først ved syv-tida om kvelden kom jeg i tanker om at det kun var halvannet døgn igjen til avreisa! ;-)

I dag har jeg brukt noen timer til deilig frokost med to venninner i byen, før jeg fikk handla noen "kjekke å ha på Island"-ting. Etter det har vaskemaskinen surra og gått i heimen, mens jeg ser på klokka og vurderer om jeg skal åpne opp kofferten - bare sånn for å ha gjort det liksom. I skrivende stund er det 13 timer og 20 minutter til avreise... ;-)
Å pakke mange dager i forveien er liksom ikke min greie. Hvorfor skal jeg det, liksom? Jeg har jo alt i hodet, og jeg har jo himla god tid. Å bruke noe av tida rett før jeg skal sette meg inn i flytaxien er heller meg i et nøtteskall. Det gjorde jeg i fjor også, da jeg var på Island i 16 dager, og det gjorde jeg også da jeg dro dit i februar. Bruker ikke særlig mer enn en halvtime på pakkinga uansett! Denne gang skal jeg imidlertid begynne å putte oppi ting i kveld. Ikke for at jeg plutselig har snudd rundt og endra på ting, men rett og slett fordi jeg da kan sove litt lenger, grytidlig i morgen..., ja, hvis det blir noe søvn i natt i det hele tatt da? Det er nemlig heller ingen bombe, for de som kjenner meg, om jeg blir gående og sulle slik at natta bare kommer og går... ;-)

Gleder meg nå utrolig mye til å komme meg avsted! Å være på Island hele sommeren har vært en drøm i flere år. I fjor ble det altså 16 dager, med tanker i hodet om at jeg kanskje ble mett av Island da? Istedet fikk jeg bare enda mer lyst til å være der en hel sommer... :-)

I februar/mars var jeg der i kun 5 dager, men lite er bedre enn ingenting, og dessuten er det vidt forskjellig å være der på den årstida og på sommeren. Da er det snø og snøstorm, mye sterkere vind, og alt virker mye mer ugjestmildt og heftig, for en del andre, vel og merke! Jeg elsker det! Synes det er utrolig moro å være en del av naturelementene på den måten. Kjenne vinden rive og slite i hud og hår. Være mer i ett med kreftene omkring. På sommerstid er Island nesten for mye av et vakkert postkort å regne, men likevel... Å få mulighet til å være der i over seks uker... Jatakk!
Fra strendene i Vik, mars 2011. Foto: Gry F. MollandNoe som vil bli ekstra gøy denne gang, er å være "bofast" i egen leilighet i hovedstaden! Ikke noe hotell eller gjestehus, men rett og slett en egen bopel med kjøkken og bad, rett nedenfor Hallgrimskirken. DET blir en ny opplevelse! Rundt meg der vil det ikke være lassevis med turister, men fastboende islendinger. I bakgården en kunstner som jobber i atelieet sitt, og ovenpå helt vanlige familier, bl.a. verten min! :-) Kan labbe opp til Bonus og handle inn mat, og bare være være... Herlig!

Var innom Morgunblaðið og kikka på været for kommende uke, og nå kan det se ut til at sommeren er på vei til Island også. Opptil 16 - 17 grader og greier, men likevel noe regn her og der. Tok derfor å gjorde om på en tur jeg i utgangspunktet tenkte meg på til torsdag, og som jeg nå kommer til å ta allerede onsdag istedet! Tror ikke jeg ville hatt "ro i røven" til å kun være i Reykjavik i to dager uten noe annet på tapetet ;-) Det er noe med når jeg først er der, og selv om jeg skal være i flere uker, så... Tida må benyttes! Det er forresten til Jökulsarlon jeg drar til onsdag, og da blir jeg nok å finne i alle mulige positurer rundt forbi, som under fra mars i år. Du kan forresten se litt fra den turen på bloggen til Gry også!
Jökulsarlon mars 2011
Foto: Gry F. Molland


KLIKK HER og se brelagunen på live webkamera :-) og HER for bilder fra sist jeg var akkurat der.

Det skal også bli utrolig moro å reise rundt hele Island i løpet av juli. Bruke lokale busser og se steder der jeg aldri før har vært, fra vest til nord, til øst til sør, og til vest igjen. En ferie i selve ferien!


Nei, nå får jeg vel åpne den kofferten! 12,5 timer til avreise... :-D

Blir du med?

Besøk meg gjerne her på bloggen i løpet av sommerukene! Det er alltid koselig med "kommunikasjon heim" når jeg er ute å reiser! :-)) Skal blogge nå og da, når jeg har nett og noe å fortelle! I promise! :-))


10 kommentarer:

 1. Mange takk, Laila! :-) Kofferten står NÅ åpen her i stua, men det er ikke noe i den enda da! ;-)

  SvarSlett
 2. Takk for det, Håvard! :-) Tar nok turer innom hos deg også, når jeg er på sagaøya, og på FB åf kårzzz... Må jo se hva mine kjære venner fyller sommeren med også! :-)

  SvarSlett
 3. Dette var en sann fryd å lese, Anne-Lise, og gav meg inspirasjon i massevis til selv å gjøre noe lignende, det behøver ikke å være Island, men kan være noe helt annet. Har nettopp sett på "Fotoskolen Singapore" med den kjente fotografen Tom Ang, der han tok med seg to personer med helt enkle kompaktkamera, og der han viser at man trenger overhodet ikke et profft utstyr for å lage gode bilder; faktisk viste de bedre bilder enn han, på slutten av turen, noe som igjen beviser at det er personen bak kamera som er den viktigste biten:)
  Nå blei denne kommentaren veldig off-topic da; men håper du skjønner likevel:)
  Eg vil ønske deg en riktig God reise til island, og ikke minst et fabelaktig fint opphold på sagaøya; gjennom dine bilder får eg selv lyst å dra dit; har alltid hatt lyst å dra til Island, men lysten blei litt laber etter vulkanutbrudd og askeskyer; men det er jo også et spennende fenomen nettopp med denne stemningsfulle øya:)))
  Kos deg i bøtter og spann, Anne-lise:))

  Mvh Inger Anne

  SvarSlett
 4. Ha en fantastisk tur, du og Mr. Olympus! God reise :-)

  SvarSlett
 5. Kos deg Anne-Lise, god tur!!!!!!!!!!

  SvarSlett
 6. Ha en riktig god tur Anne-Lise:) Skal du være på Island hele sommeren? Høres deilig ut, så det ikke blir så stressende å få med seg mest mulig på kortest mulig tid. Kos deg riktig mye=) Jeg synes Sagaøya høres spennende ut, og det er et sted jeg gjerne kunne tenke meg å reise til.

  SvarSlett
 7. Riktig god tur Anne Lise. Sommeren din høres fantastisk ut, jeg kunne tenkt meg like lang tid der selv. Fikk jo 10 dager nå, med utrolig flotte opplevelser langs vestkysten og nord Island, over 240 mil kjørte vi, og fikk sett utrolig mye av det spektakulære landskapet på Island. Men jeg vil se mer, og oppleve mer, så jeg skal også garantert tilbake til dit.

  Kos deg masse, gleder meg til å følge med på ferien din.

  Hilsen Anne

  SvarSlett
 8. Både Mr. O og jeg har startet opp med å nyte, Tove! :-)

  Takk, Anne Ø! Turen har startet godt! :-)

  Ja, hit må du bare få reist en tur, Jørn! Er du glad i litt wilderness, natur, barskt klima, og noe som er annerledes, så... Du snakker om å være det motsatte av New York, der du er akkurat nå... Tipp topp å lese bloggen din! :-) Hjertelig takk!

  Moro å høre at du, etter 10 dager her, garantert vil tilbake! Jeg kan tenke meg at dere fikk sett mye vill og barsk, flott natur oppe i vest og nord! :-) Da dere var i Latrabjarg, tok dere turen videre nordover til Isafjordur også, eller kjørte dere til Akureyri og Husavik derfra? Kose meg gjør jeg og skal jeg fortsette å gjøre, Anne! Tusen takk! Kommer innom og titter på din sommer via bloggen også! :-) Koselig med blogg og FB, både når en er på tur og ellers! :-)

  Hilsen Anne-Lise

  SvarSlett