lørdag 25. juni 2011

Lørdagsliv i byen...

Vidar Kleppe møtte sterk motstand da han holdt appell mot snikislamisering av Norge, i Kristiansand i dag.
Foto: Anne-Lise Stangenes

En rundtur i palmebyen Kristiansand en solfylt lørdag, bød på varierte opplevelser. Da var min Nokia N8 god å ha siden Mr. Olympus lå hjemme til opplading.





Markens var proppa med folk. Store og små, firbente, tobente og noen med ekstra hjul.


Med hjul under beina
Foto: Anne-Lise Stangenes




"Stjerner for en dag".
Foto: Anne-Lise Stangenes



På Torvet var de norske jordbæra- og nypotetene ankommet grønnsaksmarkedet, og mange ville ha grøntfòr med i handleposene.



De norske har ankommet grønnsakshandlerne på torvet, fra kr 39,- pr. kurv.
Foto: Anne-Lise Stangenes


Da jeg entra motsatt side av Torvet, mot restaurantene, ble jeg mektig imponert over at det var mulig å få tak i "sprell levende VILL LAKS" hos "Fiskeeksperten"... ;-)



Vill Laks til salgs.
Foto: Anne-Lise Stangenes


Borte ved restaurant "Herlig Land", som forøvrig er nyåpna etter oppussing, støtte jeg på Michael Fullerton, som jeg tidligere i vinter så i programmet med tittelen "Rus, brus og bakrus" fra Migrapolis - KLIKK,



Kjentfolk på gata
Foto: Anne-Lise Stangenes


Like bakenfor ham sto Rolf Løvland; kjent som komponist av bl.a. Grand Prix låten "Duett" med Elisabeth Andreassen og Jan Werner Danielsen fra 1994, og fra "Secret Garden".









På torvet sto det også en knallrød VW Polo, som er premie i en konkurranse i radioprogrammet NRJ ENERGY, før hver hjemmekamp for fotballklubben Start. Utstilte bil var selvfølgelig pyntet med de svarte og gule!



Foto: A-LS



Lenger oppe i Markens sto altså demokratenes leder, Vidar Kleppe. Han stolpra seg oppå ei gul bruskasse og møtte et tordenrop fra et mer eller mindre tilfeldig publikum som ropte "gå hjem, gå hjem", da han appellerte mot det han kalte "snikislamisering av Norge"! Flere mennesker vendte ham bokstavelig talt ryggen, og diskusjonen ble temmelig høylydt da Kleppe til tider henvendte seg direkte til enkeltpersoner med kraftiguttrykk om den planlagte moskeen i Posebyen. Saken ble vedtatt 22. juni. Etter en stund kom politiet for å roe ned gemyttene...


Vidar Kleppe med direkte tale mot byggingen av en moskè i Posebyen.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Sånn utover det var det igrunn bare fred og fordragelighet å se i Markens, der fargerike stands utenfor flere butikker fortalte om sommer, sol og sørland...


Sommerlig og friskt innslag.
Foto: Anne-Lise Stangenes

2 kommentarer:

  1. Hørtes ut som en opplevelsesrik og koselig lørdag :-) Ingen tvil om at du har fanget dagen med mr.N8 ;-)

    SvarSlett
  2. Mr. Double 07 var opptatt, skjønner du... :-)) Ja, det skjedde litt av hvert!

    SvarSlett