tirsdag 17. juni 2014

Sommerutstilling av Lillesand Fotoklubb

Dag A. Hagen t.v.
og ordfører Arne Thomassen t.h.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Lillesand, som nylig ble "turistby", har et vell av underholdende tilbud å by på om sommeren. Noe jeg setter ekstra stor pris på er alle utstillingene jeg kan besøke. I dag ble sommerutstillingen til Lillesand Fotoklubb åpnet av ordfører Arne Thomassen og leder for klubben; Dag Auby Hagen på Lillesand Folkebibliotek. Samtidig var det kåring og premiering av de tre beste fotografiene under temaet "Hverdagsliv" - juryert av Fokus Fotoklubb i Songdalen.


Her kan det stemmes
- til publikumsprisen
Foto: Anne-Lise Stangenes

Som mega interessert amatørfotograf, leder og sekretær for Biofoto Sørlandet og nestleder i Biofoto, synes jeg det er veldig inspirerende å følge opp utstillinger til mine medmedlemmer av naturfotoforeningen! Biofoto Sørlandet har felles medlemmer med de fleste fotoklubber i Agder-fylkene, så det gleder meg stort å kunne se deres og andre fotografers arbeid! Jeg lar meg virkelig både imponere og inspirere! Tusen takk!


Tekst og foto: Anne-Lise StangenesFotoutstillingen som kan ses i biblioteket i Lillesand, er plassert langt inne i lokalet mot venstre for panoramautsikten over havna og innseilinga til sørlandsbyen. Her er lyst og vakkert, og selve lokalet innbyr til en stille stund med en bok, en avis og en kaffekopp. Når det er fotoutstilling i tillegg, er det kanskje enda mer attraktivt å besøke biblioteket. Da kan man tusle omkring og kikke på de ulike bildene der motivene varierer fra arkitektur, detaljer og linjer, til mennesker, dyr og natur, for så å sette seg foran vinduet i egne tanker. En delikat utstilling med innramming i sort. Dessverre reflekteres taklysene og lysene fra vinduene i fotografiene slik at en selv er nødt til å drive med akrobatiske øvelser for å se enkelte bilder, men en kan ikke få alt - kan en vel - og litt trim skader ingen ;-) Dessuten er sofaene svært gode å sitte i om det blir nødvendig med en liten pust i bakken... ;-)Folksomt under utstillingsåpningen 17. juni på Lillesand Bibliotek
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes
Noen kan kanskje komme til å reagere på at fotografene stort sett ikke er navngitte ved det enkelte fotografi (dersom bildet da ikke er signert), men det er gjort med hensikt. Alle bilder er nemlig nummererte fordi de er med i en konkurranse om "årets publikumspris". Dvs. at alle som kommer innom kan gi sin stemme til det bildet de liker aller best, og til sist vil det bli foretatt en kåring - der også de som stemmer er med i konkurransen om å vinne en premie. En flott måte å både engasjere publikum på, og få hevet en fotograf og et fotografi opp og frem - som det best likte bildet sett med publikums øyne.

Det er imidlertid mulig å se hvem som er mesteren for det enkelte bilde, for her ligger lister som kan tas med rundt når en ser på utstillingen. Hvert fotografi kan dessuten kjøpes for kr 950,- og interesserte finner kontaktinformasjonen på nevnte informasjonsark.


Lillesandsordfører Thomassen
Foto: Anne-Lise Stangenes

 


Under utstillingsåpningen ble det kåret tre vinnere av konkurransen med temaet "Hverdagsliv", og det var ordfører Thomassen som var prisutdeler med premier sponset av Japan Photo i Kristiansand. I år - som i fjor - stakk Trond R. Tunheim av med seieren, og i år som i fjor fikk han også tredje plassen. På andre plass endte Synnøve G. Solberg. Det var for øvrig 15 bilder med i denne konkurransen, som Fokus Fotoklubb i Songdalen juryerte. Disse bildene kan også ses i lokalet, da på en flatskjerm.

Spente publikummere, og spente medlemmer av fotoklubben idet vinnerne av konkurransen avsløres.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Hvem får de tre gjeveste plassene, mon tro?
Foto: Anne-Lise Stangenes

Hvilket bilde vil bli vist aller først på skjermen som vinner av konkurransen?
Foto: Anne-Lise Stangenes
Trond R. Tunheim premieres med både 1. og 3. plass i årets fotokonkurranse, og mottar premiene av ordfører Thomassen.
Foto: Anne-Lise Stangenes

Foto: Anne-Lise Stangenes

Synnøve G. Solberg er ekstra heldig som også får en klem av selveste Thomassen for sin sølvplassering i konkurransen.
Foto: Anne-Lise StangenesGratulerer så mye til både Trond og Synnøve! :-D


Trond har for øvrig også kommet gjennom i det smale nåløyet hos Preus museum, og er en av 50 utendørs-utstillere under Fotografiets dag i Horten 24. august!Sprudlevann i stettglassene, knasende snacks og en hyggelig prat i sofakroken skaper stemning under åpningen.
Foto: Anne-Lise Stangenes
 
JEG ØNSKER LILLESAND FOTOKLUBB
LYKKE TIL VIDERE
MED SOMMERUTSTILLINGEN!
Se flere bilder og les mer om utstillingsåpningen på websiden til Lillesand Fotoklubb


Omtale av utstillingen i Lillesandsposten 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar