onsdag 31. oktober 2012

Ordskyer, tag clouds, word clouds

Ordsky over forsiden på bloggen min fra: http://www.tagxedo.com/


Kjært barn har mange navn, så også ordskyer, tag clouds, eller hva med word clouds? I dag tester jeg ut noen verktøy for å lage ordskyer på Internett...Hva er ei ordsky?
Ei ordsky er en visuell fremstilling av enkeltord, der det ordet som skrives oftest også ses som det største ordet i skya.

Det finnes mange websider på nettet der du kan lage slike ordskyer. På noen sider må du registrere deg som bruker, mens du på andre sider kan skrive inn ordene du vil ha med uten registrering, få frem resultatet, lagre det på egen pc, dele det på Internett, i blogg, på websider osv, eller du kan sende det over e-post. Mulighetene er mange.


Her er noen nettsider der du kan lage ordskyer;Worditout

http://worditout.com/word-cloud/make-a-new-one

Flere muligheter for valg av skrift, bakgrunn, lay-out. Enkel i bruk. Om du ikke liker logoen på ordskya, kan du fjerne den etter at du har lagret ordskya på egen pc, men forståelig nok ønsker admin for programmet reklame rundt websida si...


Tagcrowd
Fra http://www.tagcrowd.com/
Svært enkel i bruk. Ikke mange mulighetene til valg (etter det jeg kunne se). Kan dele, lagre for print og lagre som pdf-fil (som igjen kan konverteres til andre filer på egen pc eller online)

Tagxedo
Laget på http://www.tagxedo.com/

Mange former, mange skrifttyper, ulike farger, og rett og slett et sted for kreativ utfoldelse. Forholdsvis enkel i bruk. Ingen logo på ordskya. Min favoritt.

Andre sider:

http://www.wordle.net/ (må ha Java installert)

http://tagul.com/
Har du flere gode nettadresser for å lage ordskyer? Tips gjerne i kommentarfeltet med link til siden/e! Tusen takk!

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar